CSB-System prezinta la IFFA solutii pentru digitalizarea fabricilor de carne

CSB-System prezinta la IFFA solutii pentru digitalizarea fabricilor de carne


Firma CSB-System, lider mondial in solutii complete de tip ERP pentru industria carnii, participa la expozitia internationala IFFA, ce are loc in perioada 4-9 mai in Frankfurt, unde prezinta solutii pentru digitalizarea si automatizarea fabricilor de carne.

Prezenta CSB la IFFA 2019 se va desfasura sub motto-ul „Tot ce este necesar pentru o fabrica de carne inteligentaË®. Concret, specialistul in domeniu prezinta la standul sau B81, din pavilionul 11.1, solutii din domeniile Smart ERP, Smart Meat Factory, Smart Greenfield si Smart Optimization.

 

Smart ERP Solutions

CSB prezinta trei variante ERP diferite: noul Basic ERP, creat special pentru firme si unitati de marime mica specializate in procesarea carnii, Factory ERP pentru unitati de productie din cadrul grupurilor de companii si solutia completa Industry ERP. Sistemele se deosebesc in materie de complexitate si amploarea functiilor, dar toate pot indeplini cu succes rolul unui sistem nervos central in cadrul unei fabrici de carne. In afara de atributiile comerciale si de gestiune, CSB-System faciliteaza de exemplu monitorizarea in timp real a utilajelor, planifica procesele de productie complexe sau controleaza si automatizeaza depozite intregi. In cadrul unei insule tematice speciale de la standul CSB, vizitatorii se pot informa in detaliu cu privire la solutiile individuale si pot solicita consultanta de la experti in domeniu.

 

Smart Meat Factory

La acest capitol, CSB prezinta solutii de automatizare si solutii software pentru ca productia si logistica fabricilor de carne sa devina mai inteligente. Printre acestea se numara aplicatia cu panou de comanda CSB Linecontrol, prin care utilajele de productie si de ambalare pot fi monitorizate mai bine, crescand eficienta generala a instalatiilor (OEE). Procesarea industriala a imaginilor ofera de asemenea un potential imens : inovatia CSB Unit Recognition, poate inscrie navete rapid si automatizat, iar noul CSB Image Meater faciliteaza clasificarea automata si non-invaziva a carcaselor de porc.

 

Smart Greenfield

Vizitatorii targului se vor putea, de asemenea, informa la standul CSB cu privire la orientarea noilor fabrici de carne pentru viitorul digital inca din faza de proiect. Si asta deoarece la proiectarea fabricilor de carne de vita, porc sau pasare, fluxul informational capata o insemnatate tot mai mare. In cele din urma, toate datele privind materia prima, fabrica si produsele trebuie inscrise corect in timpul fluxului de lucru si transmise eficient, de exemplu pentru a asigura trasabilitatea. „Suntem alaturi de clienti pe drumul spre digitalizare: de la proiectarea noii constructii si dezvoltarea fabricilor existente, pana la digitalizarea completa a fabricii de carne“, sustine Hermann Schalk, director de vanzari CSB.

 

Smart Optimization

Un alt punct de interes la IFFA vor fi solutiile prin care fabricile de carne isi vor putea optimiza procesele, reduce materialele utilizate si scadea costurile. Spre exemplu, Optimizarea aprovizionarii in CSB, prin care se pot crea economii la achizitiile de materiale de pana la cinci procente. Sau Optimizarea retetelor, care, pe baza unui algoritm special, optimizeaza compozitia retetelor de mezeluri, facilitand de asemenea economii de materiale de circa cinci procente. In cazul costurilor de transport, Optimizarea circuitelor in CSB poate aduce economii realiste chiar si de 15 procente.

 

Participantii pot vizita fabrici inteligente

Cine doreste sa combine vizita la targ cu experienta practica a altor fabrici de carne, se poate inscrie la evenimentul Meat Business Days. In cadrul unei vizite la cei mai moderni producatori de carne din Europa, participantii vor putea vedea solutii de automatizare inovatoare, tehnologii de procesare a imaginilor si lanturi de aprovizionare optimizate continuu. In mod complementar vizitelor la fabrici, in data de 9 mai are loc partea teoretica a evenimentului Meat Business Day, organizat de CSB, cu prezentari in materie de Best Practices din industria carnii.

 Poti fi interesat si de