Brazilia suspenda temporar exporturile de carne de vita catre China

Brazilia suspenda temporar exporturile de carne de vita catre China


Ministerul brazilian al Agriculturii a confirmat suspendarea temporara a exporturilor de carne de vita din Brazilia spre China, dupa aparitia in statul Mato Grosso a unui caz "atipic" de boala a vacii nebune (encefalopatie spongiforma bovina, ESB), transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii a confirmat informatiile unui trader privind interzicerea exporturilor de carne de vita si a explicat ca decizia vine ca urmare a prevederilor protocolului bilateral semnat de cele doua tari in 2015.

 

Guvernul a trimis autoritatilor chineze toate documentele legate de suspendarea temporara a exporturilor de carne de vita, a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca se asteapta ca interdictia sa fie de scurta durata deoarece Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) considera ca nu exista in Brazilia o epidemie provocata de boala vacii nebune.

 

China, cea mai populata tara din lume, este al doilea mare importator global de carne. Consumul de carne este in crestere in statul chinez, ca urmare a majorarii veniturilor si a schimbarii obiceiurilor alimentare. In prezent, principalii furnizori de carne de vita pe piata chineza sunt Brazilia, Uruguay, Australia si Noua Zeelanda. Anual sunt exportate in China aproximativ 1,5 milioane tone de carne de vita.Poti fi interesat si de