Brandul de conserve de peste John West intra pe piata din Romania

Brandul de conserve de peste John West intra pe piata din Romania


Nordic Food, una dintre cele mai mari companii in domeniul distributiei produselor alimentare din Romania, a incheiat un parteneriat cu grupul Thai Union pentru a dezvolta brandul de conserve de peste John West.

Strategia vizeaza obtinerea de vanzari de aproape 25 de milioane de lei in urmatorii trei ani, potrivit reprezentantilor Nordic Food.

 

Thai Union este unul dintre liderii mondiali in productia de peste si fructe de mare, detinand 18% din productia mondiala a conservelor de ton.

 

In prima etapa, Nordic Food va distribui o selectie de 35 de produse John West, precum conservele „no drain”, infuziile de ton si somon, dar si gustarile Light Lunch, ideale pentru cei care nu vor sa faca compromisuri atunci cand vor sa manance gustos, rapid si sanatos.

 

Totodata, portofoliul include o varietate de conserve cu fructe de mare (scoici, midii, calamar), recomandate atat pentru consumul imediat, cat si pentru asocieri in retete. Produsele John West se vor regasi in toate magazinele mari din Romania (supermarketuri si hypermarketuri) pana la finalul anului, urmand ca distributia sa creasca in urmatorii doi ani.

 

“Ce ne-a determinat sa aducem acest brand pe piata din Romania a fost potentialul de crestere si nevoia de produse premium. Vom porni cu 15 produse din patru subcategorii, iar in urmatorii doi ani vom juca in zece subcategorii. Vom avea ton in saramura si in ulei vegetal, conserve no drain, promopack-uri, infusion (ton cu infuzii de ierburi si condimente naturale). Anul viitor vom introduce pe piata si macrou, sardine, fructe de mare, anchoa, icre si pate de ton”, a punctat Florin Panfile, director comercial Retail al Nordic Food.

 

In categoria conservelor de peste, Nordic Food a activat pana de curand cu brandul Rio Mare, produs de Bolton Group. Brandul a iesit din portofoliul sau de produse distribuite in urma deciziei grupului Bolton de a-si deschide o sucursala in Romania.

 

Nordic Food a fost infiintata in anul 1994 cu 100% capital romanesc, sub denumirea de Nordic Import-Export. In portofoliul companiei se gasesc 2.500 de produse alimentare premium impartite in cinci categorii: produse proaspete, produse uscate, fructe&legume, produse congelate si ingrediente specializate. Pentru Nordic Food lucreaza in prezent 244 angajati. In 2017 compania a raportat o cifra de afaceri de 241 de milioane de lei, in crestere cu 5% fata de anul precedent.Poti fi interesat si de