Cadavrul unui vitel, pentru care primele analize efetuate au confirmat axtrax-ul, a fost descoperit pe o pasune din Botosani, in acest caz fiind declansata o ancheta.

Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani a demarat o ancheta dupa ce pe o pasune a fost gasit cadavrul unui vitel.

 

Analizele de laborator au confirmat suspiciunea de axtrax, fiind asteptate si rezultatele de la laboratoarele din Bucuresti.

 

„A fost descoperit pe o pasune cadavrul unui vitel, pana in 300 de kilograme. La fata locului se prezinta o simptomatologie de antrax. Au fost chemat cei de la incinerator iar cadavrul a fost incinerat. Buletinul de analize a aratat intr-adevar ca este suspiciune de antrax si asteptam buletinul de analiza de la Bucuresti pentru confirmare. Zona fost izolata si au fost luate toate masurile de protectie”, a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Botosani, Minodora Vasiliu.

 

Cele trei persoane care au intrat in contact cu animalul bolnav sunt tinute sub observatie de medicii din Botosani.

 

La finalul lunii iulie, analizele de laborator au confirmat prezenta antraxului in cazul unui porc, infestat cu Bacillus anthrachis.Poti fi interesat si de