Belgian Meat Office: Productia de carne s-a stabilizat, in 2017

Belgian Meat Office: Productia de carne s-a stabilizat, in 2017


In anul 2017, productia de carne a Belgiei a fost de 1,79 milioane de tone, cu doar 0,60% mai putin fata de anul precedent, ceea ce arata o stabilizare a productiei, potrivit datelor transmise de Belgian Meat Office.

La porcine, cifrele arata o scadere a abatorizarii cu 2%, pana la 10,95 milioane de capete. Productia de carne s-a ridicat la 1,04 milioane de tone, in scadere cu 1,51% fata de 2016.

 

Anul trecut, sacrificarea bovinelor si productia de carne de vita au crescut cu aproape un procent, pana la 920.142 de capete, respectiv peste 280.000 de tone. La pasari, sacrificarile au scazut cu aproape doua procente, pana la 300 milioane de capete, inregistrandu-se o productie de peste 460.000 tone de carne de pasare.

 

A crescut usor numarul ovinelor sacrificate in 2017 in Belgia, pana la 139.000 de capete, volumele de carne fiind de aproape 3.000 de tone. In schimb, s-au diminuat cu 7,75% (5.585 capete) sacrificarile la cabaline inregistrandu-se o productie de 1,772 tone de carne. La caprine, numarul sacrificarilor a crescut cu 25% pana la 16.000 de capete. Cu toate acestea, carnea de capra ramane un produs de nisa, cu o productie de 284 de tone.

 

 



Poti fi interesat si de