Bani de la Comisia Europeana pentru Sibiu - Regiune Gastronomica Europeana 2019
Joi, 29 Martie 2018
Joi, 29 Martie 2018
Proiectul se intituleaza "Regiunile gastronomice europene consolidate prin protejarea si stimularea patrimoniului cultural culinar, prin crearea de noi locuri de munca si crestere economica – EUREGA" si va asigura includerea si recunoasterea alimentatiei si gastronomiei la nivelul politicilor locale si regionale cum ar fi strategiile de dezvoltare.
Anuntul a fost facut in Irlanda la lansarea programului Galway-Vestul Irlandei Regiune Gastronomica Europeana 2018.
"Este o oportunitate extraordinara care va deschide noi cai de finantare si ne va ajuta sa realizam evenimentele si initiativele pe care ni le-am propus in regiunile gastronomice", declara Dr. Diane Dodd, presedinta IGCAT, citat de tribuna.ro. Proiectul va beneficia de un buget total de 1,8 milioane euro, din care 159.287 euro este bugetul aferent Consiliului Judetean Sibiu, care reprezinta in cadrul proiectului Regiunea Sibiu.
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...
Rezultatele celor peste 3.200 de probe prelevate din carne de pasare si din oua de consum, analiz...