Americanii mizeaza pe o crestere a pietei de vita in Europa de Est

Americanii mizeaza pe o crestere a pietei de vita in Europa de Est


O seara de gala dedicata carnii de vita din Statele Unite a fost gazduita de Ambasada SUA la Bucuresti pentru a promova cultura gastronomica america in Romania si a facilitat incheierea unor contacte comerciale mai solide intre reprezentantii industriei HoReCa din tara noastra si Federatia Exportatorilor de Carne din Statele Unite.

Evenimentul organizat la salonul Culinaryon din Capitala a beneficiat de prezenta a numerosi invitati din industria de profil, dar si de cea a lui Yuri Barutkin, reprezentantul Federatiei Americane a Exportatorilor de Carne (USMEF), Rusia si Comunitatea Statelor Independente.

 

“Nu putem vorbi despre o piata dezvoltata a carnii de vita in Europa de Est, dar evenimentul din aceasta seara, organizat impreuna cu Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, ne permite sa prezentam avantajele consumului unui produs de calitate superioara, asa cum este carnea de vita americana. In cele din urma, ne este mult mai usor sa luam in calcul cresterea unei piete cu consum mediu de 1 kilogram de carne vita/an, decat sa mizam pe pietele care au deja un consum mediu de persoana ridicat”, a explicat Yuri Barutkin.

 IMG_1659

Zona est-europeana are un consum mic de carne de vita pe cap de locuitor, media anuala inregistrata de statele din regiune plasandu-se in jurul a 1 kilogram. Diferenta este de aproape 10 kilograme fata de tarile din Europa Centrala si de Vest, Germania remarcandu-se de exemplu printr-un consum mediu pe locuitor de peste 12 kilograme.

 

Planul de promovare al USMEF pentru carnea de vita prevede insa si o extindere a canalelor comerciale, reprezentantul federatiei sperand chiar intr-o abordare a retailului din Romania la scara larga.

 

In prezent, Europa de Est este reprezentativa pentru carnea de vita americana doar pe segmentul industriei ospitaliere, media de consum a unui restaurant de lux dintr-un oras mare din Romania fiind in jurul a 400 de kilograme de carne de vita/luna. Australia si Uruguay reprezinta principalii competitori ai Statelor Unite in aceste piete, urmate indeaproape de Argentina.

 

Mai multe reportaje si analize puteti citi in editiile revistei de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de