Amenzi de peste 32.000 de lei aplicate comerciantilor din Halele Obor

Amenzi de peste 32.000 de lei aplicate comerciantilor din Halele Obor


Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bucuresti au aplicat amenzi in valoare de 32.200 de lei unor operatori economici ce desfasoara activitati de comercializare a produselor animale si non-animale in incinta Halelor Centrale Obor.

Potrivit unui comunicat remis redactiei de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), saptamana trecut au fost efectuate 16 controale specifice, fiind aplicate 13 sanctiuni contraventionale, conform prevederilor legale, cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare totala de 32.200 de lei. La acestea s-au adaugat doua avertismente.

 

"In urma controlului documentar si expertizarii sanitare veterinare a produselor alimentare, a fost retrasa/confiscata de la comercializare cantitatea de 788,19 kg de produse de origine animala (SNCU) si dirijata spre neutralizare. De asemenea, pentru deficientele constatate s-a dispus suspendarea temporara a activitatii pentru un numar de sapte operatori economici, fiind emise in acest sens ordonante de suspendare temporara a activitatii (OSA)", se precizeaza in comunicatul Autoritatii.

 

Principalele neconformitati constatate au fost: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate/neautorizate/neinregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea igienica a spatiilor de producere, depozitare, precum si a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, nerespectarea normelor privind etichetarea produselor alimentare, comercializarea necorespunzatoare a carnii de pasare, nedemonstrarea trasabilitatii acesteia.

 

Totodata, avand in vedere un grad de uzura avansat si o stare de igiena si de intretinere necorespunzatoare, a fost dispusa masura indisponibilizarii unui numar de 12 mijloace/carucioare utilizate la receptia si transportul produselor alimentare.

 

DSVSA Bucuresti precizeaza ca va monitoriza asigurarea unui nivel inalt de protectie a vietii si sanatatii publice, precum si a sigurantei produselor alimentare pe toata perioada mini-vacantei de Rusalii, cat si din intervalul 1 - 3 iunie.Poti fi interesat si de