ARC vrea sa inscrie cinci produse in sistemul de calitate STG
Joi, 07 Martie 2019
Joi, 07 Martie 2019
In 2019, Asociatia vrea sa inregistreze cinci produse in sistemul de calitate Specialitate Traditionala Garantata. Acestea sunt Parizerul, Muschiul Tiganesc, Carnatii Trandafir, Salamul de Vara si Cotletul Haiducesc.
„Pentru primele doua, respectiv Parizer si Muschi Tiganesc, s-au facut deja verificarile la fata locului de catre organismul de certificare Certind. Momentan, suntem in faza de finalizare a caietelor de sarcini, in faza in care cautam documentatia necesara prin care sa sustinem caietul de sarcini si reteta veche de 30 de ani, si aici exista unele dificultati ca urmare a faptului ca in industria carnii nu mai exista arhiva si atunci este foarte greu sa gasesti documente prin care poti demonstra ca acest produs s-a facut pe parcursul anilor in tara noastra. Speram ca anul acesta, si aceasta este si una dintre tintele noastre, sa continuam sa includem alte doua produse, sa marim grupul aplicant si sa purcedem la certificare?, a precizat Dana Tanase.
In prezent, sunt trei producatori care fac parte din grupul aplicant – Cris-Tim, Aldis, Vascar, iar in curand va fi si compania DIANA, care a solicitat sa faca parte din grup.
Mai multe informatii despre segmentul de procesare a carnii puteti citi intr-un interviu amplu cu directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, publicat in editia 63 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
'Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin Centrele Judetene, efectueaza pl...
Obiectivul fondului este de a ajunge la o dimensiune tinta intre 150 milioane de euro si 300 mili...
Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii de concurenta, investigatia vizeaza comportamentu...