APIA a recalculat valoarea ajutoarelor din zootehnie

APIA a recalculat valoarea ajutoarelor din zootehnie


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca alocarea financiara aferenta Sprijinului cuplat in sectorul zootehnic pentru Campania 2017 este de 147,55 milioane euro, iar alocarea financiara aferenta Ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic este de 176,06 milioane euro.

Acestea au fost stabilite in conformitate cu prevederile Hotararilor de Guvern nr. 701 si 818/2017.

 

Pentru a veni in sprijinul fermierilor din sectorul zootehnic, Agentia a acordat in premiera, incepand cu data de 16 octombrie 2017, plati in avans si pentru Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic (SCZ), pentru beneficiarii crescatori de animale. Suma autorizata la plata in avans pentru schemele de sprijin cuplat zootehnic a fost de 35,53 milioane euro.

 

Anterior demararii Campaniei de plati in avans, APIA a stabilit cuantumurile aferente Sprijinului cuplat in sectorul zootehnic si Ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic, conform datelor de mai jos:

apia tabel 1

 

In perioada 12-16 martie 2018, APIA a reanalizat datele extrase din sistem si astfel a rezultat ca exista efectiv mai mare de capete care ar trebui luat in calcul, in vederea incadrarii in plafonul financiar alocat Romaniei.

 

Astfel, s-a impus o recalculare a cuantumului stabilit initial pe cap de animal, numai pentru urmatoarele scheme:

 

apia tabel 2
  

 

 

 Poti fi interesat si de