ANSVSA: Avem fonduri suficiente pentru despagubirea fermierilor afectati de PPA

ANSVSA: Avem fonduri suficiente pentru despagubirea fermierilor afectati de PPA


Pesta porcina africana a avut o dinamica agresiva in ultima perioada, dar gospodariile si fermele afectate vor primi despagubirile cuvenite, sustine Geronimo Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor - ANSVSA.

Oficialul a precizat ca exista fonduri suficiente, mai ales dupa rectificarea bugetara aflata acum in dezbatere, atat pentru despagubiri, cat si pentru celelalte cheltuieli necesare gestionarii crizei generate de pesta porcina africana.

 

“Avem fonduri suficiente, am primit tot ce am solicitat la rectificarea bugetara - desigur, in raport cu estimarile pe care le-am facut privind evolutia bolii. Pentru gospodariile afectate, pana acum s-au finalizat 93 de dosare care prevad despagubiri in valoare totala de 217.700 de lei, dar mai avem in lucru, in diferite faze de analiza si avizare, inca 1.728 de dosare. Despagubirile vor fi platite, de altfel comisiile de evaluare pentru despagubiri lucreaza in plin, noi incercam ca in interiorul termenului de 90 de zile, prevazut de legislatie, sa facem aceste plati”, a declarat Geronimo Branescu.Poti fi interesat si de