ANSVSA, precizari cu privire la produsele din carne neconforme provenite din Belgia

ANSVSA, precizari cu privire la produsele din carne neconforme provenite din Belgia


Comisia Europeana a notificat prin sistemul rapid de alerta neconformitati in ceea ce priveste etichetarea unor produse (carne de vita congelata) provenite de la o firma de procesare a carnii din Belgia si folosirea ilegala a deseurilor de abator, nedestinate consumului uman.

In data de 12 martie 2018, Comisia Comisia Europeana a validat notificarea Punctului National de Contact al Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente ┼či Furaje (SRAAF) din Belgia, privind neconformitati ale unor produse provenite de la o unitate de procesare a carnii.

 

Neconformitatile identificate au fost cele legate de etichetarea necorespunza a produselor (carne de vita congelata) si folosirea ilegala a unor subproduse de origine animala (deseuri de abator), nedestinate consumului uman.

 

Din informatiile transmise de autoritatile belgiene, lista de distributie implica, pana la data si ora prezentei, urmatoarele tari: Belgia, Luxemburg si Olanda.

 

In cazul in care Romania va fi notificata oficial de catre Comisia Europeana sau de catre PNC SRAAF Belgia, cu privire la o eventuala distributie pe teritoriul national a acestor produse, ANSVSA va intreprinde masurile necesare, conform procedurilor, in vederea protejarii sanatatii consumatorilor.Poti fi interesat si de