ANSVSA, controale in unitatile de alimentatie publica

ANSVSA, controale in unitatile de alimentatie publica


Inspectorii ANSVSA efectueaza actiuni tematice de control la nivel national, in perioada 24 mai – 3 iunie, interval in care sunt minivacantele prilejuite de sarbatorirea Rusaliilor si a zilei de 1 iunie.

Scopul acestor controale este de a preveni aparitia unor episoade de toxiinfectie alimentara, prin intensificarea controalelor oficiale si a masurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sanatatii consumatorilor.

 

In contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara, verificarile se vor concentra in zonele de agrement/localitatile de interes turistic, in care se organizeaza anumite evenimente (targuri de vara, pensiuni turistice, parcuri si paviloane expozitionale in care se organizeaza festivaluri de tip ”Street Food”, asezaminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sarbatori religioase etc.).

 

La aceste actiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si ai circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

 

Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul in care sunt respectate cerintele si normele legale, cum sunt cele privind: igiena si intretinerea spatiilor, facilitatilor si a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igiena si de productie, asigurarea trasabilitatii produselor alimentare, corectitudinea etichetarii si a marcarii acestora, conditiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea si comercializarea produselor alimentare etc.

 

Obiectivele vizate sunt: unitati de tip fast food, depozite alimentare, unitati de tip supermarket si hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica in care se prepara si se servesc alimente.

 

Numarul de telefon al „Call Center”–ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787, care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice retea de telefonie, la care pot sesiza neregulile pe care le observa in domeniul sigurantei alimentelor.Poti fi interesat si de