A inceput prohibitia generala a pescuitului in Romania

A inceput prohibitia generala a pescuitului in Romania


Prohibitia generala a pescuitului in Romania a inceput sambata, astfel ca pescarii impatimiti vor putea captura pesti in urmatoarea perioada doar in anumite conditii si in unitatile care au ca obiect de activitate acvacultura.

Potrivit unui comunicat de presa remis joi de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), prohibitia va dura 60 de zile in habitatele piscicole naturale din Romania si 45 de zile in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv in Golful Musura.

 

"In zona care constituie frontiera de stat cu Ucraina, in fluviul Dunarea, prohibitia se instituie in perioada 22 aprilie - 5 iunie inclusiv, pe o durata de 45 de zile", se precizeaza in sursa citata.

 

Comunicatul ARBDD aminteste ca pescuitul femelelor de raci este interzis pana la data de 15 iunie inclusiv, perioadele in care scrumbia nu poate fi capturata pe Dunare, zonele de refacere a resursei piscicole din Delta, precum si uneltele a caror utilizare este interzisa in perimetrul Rezervatiei.

 

Ordinul comun al ministrului Agriculturii si ministrului Mediului nr. 8/174 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in 2018 permite pescuitul in perioada de prohibitie in unitatile care au obiect de activitate acvacultura si care nu sunt situate in Delta Dunarii.

 

In amenajarile piscicole din Rezervatie, pescuitul este permis in perioada de prohibitie doar daca administratorii detin licenta emisa de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, au avizul ARBDD si anunta Administratia Rezervatiei cu 48 de ore inainte de desfasurarea partidelor de pescuit.

 

Perioada de prohibitie este stabilita anual de autoritati in baza unor studii efectuate de specialisti in piscicultura si are drept rol protejarea speciilor de pesti in perioada si zonele in care se inmultesc, astfel incat sa se asigure o exploatare durabila a resursei naturale.



Poti fi interesat si de