A inceput Alimentaria 2018


Alimentaria 2018, cel mai important targ dedicat sectorului de food, bauturi si gastronomie din Spania, se desfasoara in perioada 16-19 aprilie si reuneste 4.500 de expozanti, dintre care 27% internationali din 70 de tari.

La eveniment sunt asteptati aproximativ 150.000 de vizitatori profesionisti, dintre care aproape 30% straini.

 

Romania participa cu stand national, companiile autohtone avand sustinerea Ministerului Economiei si sprijinul total al Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR).

 

 „Programul de promovare a exportului sustinut de Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in parteneriat cu asociatiile patronale, reprezinta singurul instrument functional pentru promovarea exporturilor de produse romanesti. Importanta targurilor din sectorul agroalimentar este data de faptul ca se promoveaza produse cu valoare adaugata, Romania avand potential din acest punct de vedere, in incercarea de a diminua balanta comerciala, care este deficitara in acest moment. Obiectivul nostru este stimularea produselor cu valoare mare, si ne dorim sa dispara exportul de subventie, cum numesc eu exporturile de grau si de porumb”, a declarat Stefan Padure, presedintele APAR.

 

La expozitia din Barcelona participa companii romanesti din industria carnii cu traditie la export, precum La Provincia, Agricola, Moldovan Carmangeria Sannicoara, Zimbria, Avicarvil Food & Distribution, Dru Agro, Euro-Casa Prod, Mariflor, Europrod, Negro 2000, Tracian Beef.

 Poti fi interesat si de