9.000 de pui au murit intr-un incendiu izbucnit la o ferma din Constanta

9.000 de pui au murit intr-un incendiu izbucnit la o ferma din Constanta


Noua mii de pui au murit asfixiati, azi noapte, in urma unui incendiu izbucnit la o ferma de pasari din judetul Constanta. Focul a pornit cel mai probabil de la lampile folosite pentru iluminat si incalzit, care ar fi aprins asternutul de paie.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, pompierii au fost solicitati sa intervina, in noaptea de duminica spre luni, la un incendiu izbucnit la Avicola Corbu, la fata locului deplasandu-se doua autospeciale de la Statia Midia.

 

In momentul in care echipele de interventie au ajuns la fata locului focul era stins.

 

Incendiul a afectat 250 de metri patrati din totalul halei de 750 de metri patrati. De asemenea, in hala respectiva era foarte mult fum, iar 90 la suta din puii aflati acolo au murit prin asfixiere, fiind vorba de aproximativ noua mii, in varsta de 30 de zile.

 

La sfarsitul saptamanii trecute, un alt incendiu puternic s-a manifestat la o ferma din localitatea Stalpu, judetul Buzau. Peste 200 de animale, oi si vaci, au fost evacuate, dupa ce s-a aprins o cantitate mare de furaje, pe o suprafata de aproximativ 1.500 de de metri patrati.Poti fi interesat si de