18 cadavre de porci, abandonate pe un camp din Brasov

18 cadavre de porci, abandonate pe un camp din Brasov


Un localnic din Dumbravita a gasit 18 cadavre de porci abandonate pe un camp de la marginea localitatii, langa o groapa de gunoi.

Acesta a anuntat autoritatile, care au intervenit imediat si au prelevat probe.

 

Rezultatele au aratat ca porcii nu erau infectati cu virusul pestei porcine africane, iar medicii veterinari cred ca animalele au murit asfixiate.

 

Cadavrele aveau crotalii cu numere de identificare din Ungaria, ceea ce indica faptul ca provin dintr-un transport de porci, in tranzit prin judetul Brasov.

 

„In zona erau lesuri de porci, aduse probabil cu o masina mica, pana in 7,5 tone. Erau acoperiti cu rumegus, iar mirosul era foarte puternic”, a declarat viceprimarul Gheorghe Guseila, citat de stiri.tvr.ro.

 

In astel de situatii, animalele ar trebui incinerate, insa pentru ca punctul de lucru Protan din Codlea, locul in care se neutralizau deseurile animale, nu mai functioneaza, acestea au fost ingropate pe campul unde au fost gasite.

 

Protan, cel mai mare procesator de resturi de origine animala din Romania si unicul capabil sa neutralizeze o cantitate mare, a intrat in faliment in septembrie, in plina criza a pestei porcine africane.Poti fi interesat si de