10 milioane de euro pentru extinderea retelei McDonald’s in Romania

10 milioane de euro pentru extinderea retelei McDonald’s in Romania


Investitorul Hili Properties, parte a unui grup maltez care detine si restaurantele McDonald’s din Romania, a anuntat ca are un buget de 10 milioane de euro destinat dezvoltarii unui lant de restaurante pentru operatorul retelei McDonald’s din Romania, care intentioneaza sa inaugureze anual cate doua noi unitati in urmatorii trei ani.

Investitia va fi derulata prin noua firma Premier Assets SRL, potrivit unui anunt al companiei. „Anul acesta vom sprijini planurile de dezvoltare ale companiei-sora Premier Capital pentru pietele din Romania si Letonia“, a declarat Sandra Murniece, managing director Hili Properties.

 

Grupul Hili Ventures administreaza atat afacerile imobiliare ale Hili Properties, cat si afacerea cu restaurante a Premier Capital, care prin filiala Premier Restaurants Romania opereaza 72 de restaurante McDonald’s in 21 de orase din tara.

 

Inca de anul trecut, grupul a inceput sa se dezvolte in Letonia si Romania ca parte a strategiei sale de diversificare a veniturilor. In 2017, veniturile companiei au crescut, in principal, datorita chiriilor generate de cladirea ART Business Center din Bucuresti. Grupul maltez i-a platit anul trecut 30 mil. euro antreprenorului Ion Chirescu pentru cladirea de birouri din nordul Capitalei, care gazduieste spitalul privat Ponderas Academic Hospital.

 

De asemenea, imobilul din Romania a contribuit semnificativ la cresterea valorii nete a activelor companiei de la 28,2 mil. euro in 2016 la 38,4 mil. euro anul trecut. Veniturile inregistrate anul trecut au cumulat 4,5 mil. euro, in crestere cu 48% fata de 2016.

 

Hili Properties, divizia imobiliara a companiei Hili Ventures, detine si administreaza o serie de proprietati comerciale pentru inchiriere in Letonia, Lituania, Estonia, Malta si Romania. Portofoliul companiei cuprinde spatii de birouri si spatii in care functioneaza restaurante McDonald's. Din 2016, restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital, divizia McDonald's a Hili Ventures. Premier Capital, prin filiala Premier Restaurants Romania, a investit peste 800 milioane lei in Romania, are 4.500 de angajati si primeste zilnic peste 200.000 de clienti.Poti fi interesat si de