McDonald's anunta reducerea administrarii de antibiotice la pui

McDonald's anunta reducerea administrarii de antibiotice la pui


Lantul de restaurante fast-food McDonald's ia in calcul reducerea utilizarii antibioticelor in cazul puilor pe care ii serveste in unitatile din toata lumea, la scurt timp dupa ce a adoptat deja masuri similare in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

antibiotice mcdonaldsLantul de restaurante fast-food McDonald's ia in calcul reducerea utilizarii antibioticelor in cazul puilor pe care ii serveste in unitatile din toata lumea, la scurt timp dupa ce a adoptat deja masuri similare in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.


Incepand din 2018, vom incepe sa punem in aplicare o noua politica privind utilizarea antibioticelor in cazul puilor de crescatorie de pe toate pietele din lume, a anuntat compania.

Incepand de anul trecut, McDonald's nu mai serveste pui de gaina tratati cu antibiotice in restaurantele sale din SUA. Planul anuntat de grupul american de restaurante la nivel mondial este insa mai putin ambitios decat cel aplicat in SUA, deoarece se refera numai la antibioticele considerate critice de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru sanatatea umana.

McDonald's nu va mai servi pui expusi la astfel de antibiotice incepand din 2018 in Brazilia, Canada, Japonia si Coreea de Sud si de la sfarsitul anului 2019 in Europa, Rusia si Australia. De la inceputul anului 2027 masura se va aplica si in China.

Cresterea intensiva a pasarilor si inmultirea bolilor i-a determinat pe fermieri sa utilizeze din ce in ce mai intens antibiotice pentru a evita contaminarea cu microbi care pot provoca pagube insemnate in cadrul fermelor. Aceasta utilizare intensiva a dus insa la dezvoltarea unei rezistente a unor microbi la antibiotice.

Ca urmare, ONG-urile si organizatiile din domeniul sanatatii au estimat ca utilizarea antibioticelor ce permit, de asemenea, puilor sa creasca mai rapid reduce efectul medicamentelor administrate consumatorilor in caz de nevoie.


Poti fi interesat si de