"Produs in Botosani", un nou brand de produse agroalimentare locale

"Produs in Botosani", un nou brand de produse agroalimentare locale


Toate produsele agroalimentare realizate la Botosani ar putea fi valorificate pe piata locala, nationala si internationala sub brandul "Produs in Botosani", in baza unui proiect derulat de Directia pentru Agricultura Judeteana (DAJ), a declarat directorul institutiei, Cristian Delibas.

Potrivit acestuia, brandul "Produs in Botosani" a fost conceput pentru promovarea unor produse de succes, printre care si produsele atestate traditional, dar si produsele pentru care s-a cerut recunoastere la nivel european, precum cascavalul de Saveni sau usturoiul de Copalau.

 

"Brandul a fost creat sub indrumarea specialistilor de la Directia Agricola, in baza unei colaborari pe care am avut-o si o avem permanent cu producatorii agricoli. Ideea s-a desprins din dorinta producatorilor (...) Am plecat de la ideea de promovare, pentru ca un judet preponderent agricol are cu ce sa se laude si as putea spune ca produsele din Botosani sunt de calitate", a afirmat Delibas.

 

Botosaniul se afla pe primele locuri la nivel national in topul judetelor cu cele mai multe produse traditionale atestate. Practic, in Registrul National al Produselor Traditionale sunt inscrise 24 de produse de la 13 procesatori. Cele mai multe dintre ele sunt produse lactate, insa exista si produse din carne, bauturi alcoolice, produse de panificatie si dulceata de trandafiri.

 

"Produs in Botosani" va functiona ca o organizatie non-guvernamentala, care va avea ca scop promovarea produselor agro-alimentare din judet.



Poti fi interesat si de